Djeeo Live GPS spil

Djeeo er et sjovt live-spil, som kombinerer GPS, mobiltelefoner, virtuelle poster, computere, og hvor deltagerne er brikkerne i spillet.

Bernt Nielsen

Aktiviteten er en oplagt mulighed for virksomheder, skoleklasser og andre grupper. Der kan laves spil med alle mulige temaer, så det passer med det enkelte holds ønsker.

På Sletten kan I spille med op til seks hold af fire personer (24 personer i alt) på samme tid. I områder med god mobil-data-dækning kan I spille med op til otte hold af fire personer (32 personer i alt) på samme tid.

Deltagerne medbringer selv en computer og to mobiltelefoner per hold (man dækker selv mobiltid i spilleperioden). Hver deltager medbringer skrivegrej og noget at skrive på.  

Prisen for denne aktivitet varierer efter antallet af deltagere og tidsrammen.

Aktiviteten kan kun gennemføres med en instruktør, som Sletten har uddannet/godkendt.

Selve spillet

I DJEEO-spillene gælder det om at score flest mulige points inden for en afgrænset tidsramme.

Deltagerne samarbejder på hold og er fordelt på roller som agenter og kontrolrums-spillere. Sammen har holdet to hovedopgaver: at finde virtuelle poster udenfor og løse flest mulige opgaver korrekt.

Agenternes primære opgave er at nå frem til posterne med vejledning fra spillerne i kontrolcenteret (rum med PCer og eventuelt en storskærm/ projektor og et lærred).

Holdet kommunikerer sammen via mobiltelefoner. Agenterne er udstyret med en GPS-tracking enhed/ GPS-sender, som hele tiden sender deres præcise geografiske position. På PC-skærmen kan spillerne i kontrolrummet hele tiden se, hvor agenterne befinder sig. Undervejs fra post til post skal holdet løse opgaver i fællesskab. Her kræves et tæt samarbejde og god kommunikation mellem agenterne og spillerne indenfor, som hver især ligger inde med forskellige informationer, der er nødvendige for at kunne løse opgaverne.

Opgaverne kan have fagligt indhold fra alle fag, eksempelvis matematik, fysik, geografi og dansk.

Spillene har to halvlege afbrudt af en pause. I pausen samles holdet indenfor, hvor de deler læringspunkter, diskuterer strategi og gør klar til anden halvleg.

I anden halvleg bytter deltagerne plads, så spillerne i kontrolcenteret løber udenfor, og agenterne fra første halvleg nu sidder i kontrolcenteret.

Det hold, som løser flest opgaver korrekt, scorer flest point og vinder spillet.

Få en intens DJEEO-oplevelse

Kontakt centrets aktivitetschef, Tomas B. Kolind Vilstrup på telefon 86 84 57 59 eller mail naturvejleder@FDF.dk