Træbasen

Leg mens du udforsker og lærer om forskellige træsorter.

Bernt Nielsen

En af aktiviteterne på Træbasen er træ-vendespillet.


Foto: Bernt Nielsen

Træbasen 

Det er de 16 forskellige sorter, som vi i projektet har besluttet at formidle. Der er opstillet en hel stamme, en stamme flækket på langs og et kort stykke stamme (en stub). På bagsiden af de flækkede stammer kan man finde korte faktaoplysninger om den enkelte træart. Disse oplysninger bla. bruges i forbindelse med de øvrige aktiviteter på basen. 

Træcirkel - Mini-forstbotanisk-have Basen er på ydergrænsen afgrænset af to hegn. Mellem de to hegn er der plantet en række store skovplanter af de 16 træsorter, så man løbende kan følge deres opvækst. Der er plantet i 15 felter (én træsort i hvert felt) og Rødel er plantet ind i alle felter mellem de andre træsorter som ammetræ. 

Træ-Twister-spillet er på mange måder lig almindeligt twister bortset fra, at man skal bruge noget viden om træer for at kunne spille. Hvis man under spillet er i tvivl om noget, kan man søge oplysninger ved palisaden. Man spiller to hold á to deltagere mod hinanden. Fra hvert hold er der én på spillepladen og én ved lykkehjulet.

Træ-vendespil-spillet ligner et helt almindeligt vendespil, hvor man, ved at huske, hvor man har set de sammenhørende brikker, kan lave „stik“. Spillet kan spilles på forskellige sværhedsgrader alt efter, hvilken vej man drejer de 3-kantede brikker på den lodretstående spilleplade. 

Bestil din guidet tur på træbasen

Booking sker via udlejningen eller hos naturvejlederen. Ring til Tomas på tlf: 86 84 57 59 eller mail: naturvejleder@FDF.dk.